voorganger


Even voorstellen, ds. Anne Elverdink

 

Ik ben geboren op 5 juli 1963 in Opeinde (bij Drachten, waar ik op het Ichthus College gymnasium deed). Ik studeerde vanaf 1981 één jaar theologie in Utrecht en de rest van de opleiding deed ik in Groningen.

 

Op 5 november 1989 begon ik mijn werk als predikant in de Hervormde gemeente van Haulerwijk-Waskemeer. Daarna volgden: Kollumerzwaag (Herv.), Eastermar-Jistrum (SOW/PKN), Wijnjewoude (Geref.); Veenwouden (Herv./PKN).Sinds 4 oktober 2015 werk ik nu in Reitsum (PKN) 50% en sinds 23 juni 2019 in Raard-Foudgum (PKN) 33%. Met beide kerkenraden is de afspraak gemaakt dat ik in de wintermaanden voor 100% werk en in de zomermaanden (april tot en met september) voor 60% van de werktijd. Dat betekent dat ik in de zomermaanden 2 dagen per week aan het werk kan bij mijn achterneef en naamgenoot die in Garijp een hoveniersbedrijf heeft.

Ik ben bijna 30 jaar getrouwd met Jannie Reitsma. Zij werkt al 33 jaar in ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten op de financiële administratie.We mochten samen drie kinderen krijgen:Chris (1993); werkt in Heerenveen bij een ingenieursbureau. Na afronding van zijn studie woonde hij weer ruim 3 jaar thuis. Maar onlangs kocht hij een huis in Drachten en gaat dus binnenkort het ouderlijk nest verlaten. Onze tweede zoon, Sander (1996), woont nog in Groningen waar hij studeerde, maar rondde vorig jaar zomer de studie af. Hij werkt nu als trainee bij de gemeente NoardEast Fryslân en mag zich daar bezighouden met de energietransitie. Dochter Esther (1999)  studeert Frans (en Spaans) in Utrecht.

 

Sinds zomer 2019 ben ik dus ook werkzaam in Raard-Foudgum; én voor een klein deel in de Gereformeerde Kerk in Blija. Ik hoop dat we met elkaar een stukje samenwerking tussen de gemeenten op kunnen bouwen. Plaatselijk zelfstandig blijven, maar waar we op onszelf te klein zijn om nieuwe en vernieuwende dingen op te pakken, zie ik mogelijkheden als we dat gezamenlijk doen.

 

Kort nog iets over hobby’s:

Ik heb lange jaren gevoetbald en was meerdere keren jeugdtrainer / leider. Verder leef ik me in de zomer-maanden graag uit op de racefiets of skeelers. In de winter ga ik wekelijks met dochter Esther te schaatsen in de Elfstedenhal. Tussendoor ga ik zo nu en dan een blokje hardlopen om een beetje fit te blijven.

 

 

Voor mijn werk ben ik telefonisch bereikbaar op 06 1528 1955 of per mail op predikant@meiiinoarien.nl .

 

Ds. Anne. Elverdink